Rendezvényeink ↓

korforg

MEGHÍVÓ

„A körforgásos gazdaság hazai megvalósítása” című konferenciára 

Kedves Tagunk/Tisztelt Érdeklődő!

Megkezdődött a körforgásos gazdaság jogszabálycsomag hazai jogrendbe való átültetésének szakmai előkészítése.

2018. június 14-én hatályba lépett az alábbi hat, a körforgásos gazdaság megvalósítását célzó, hulladékgazdálkodással összefüggő európai uniós módosított irányelv:

  • a hulladékról szóló 2008/98/EK irányelv (Hulladék Keretirányelv- HKI);
  • a csomagolásról és a csomagolási hulladékról szóló 94/62/EK irányelv (CSIE);
  • a hulladéklerakókról szóló 1999/31/EK irányelv (HL);
  • az elhasználódott járművekről szóló 2000/53/EK irányelv (EG);
  • az elemekről és akkumulátorokról, valamint a hulladékelemekről és -akkumulátorokról szóló 2006/66/EK irányelv (E+A), valamint
  • az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló 2012/19/EU irányelv (WEEE).

A módosított irányelvek hazai átültetése és a bennük foglalt kötelezettségek teljesítése a környezetvédelmi politikai döntéshozás kiemelt feladata, mivel a tagállamoknak 2020. július 5-ig meg kell hozniuk a szükséges jogszabályi rendelkezéseket. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium e folyamat elősegítésére szakértői fórumot hozott létre, amelyben Szövetségünk is aktívan részt vesz.

A körforgásos gazdaságra vonatkozó szabályozás hazai hulladékgazdálkodásra gyakorolt várható hatásainak áttekintése céljából konferenciát szervezünk, „A körforgásos gazdaság hazai megvalósítása” címmel.

Időpont: 2019. március 28. (csütörtök), 10.00 – 15.30 óra között, regisztráció 9.30 órától.

Helyszín: Számalk-Szalézi Szakgimnázium, 1119 Budapest, Mérnök utca 39.

 Megközelíthető: M4 metró Bikás park megállójától, Fehérvári úton járó villamosok Etele úti megállójától,

 Tétényi úton közlekedő autóbuszok Bikás park megállójától gyalog, parkolás az épület környékén.

 

Jelentkezés: 

  • vállalati, szakmai résztvevőknek VÁLLALATI JELENTKEZÉSI LAP visszaküldésével az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.e-mail címre. 

    Jelentkezési határidő: 2019. március 20., jelentős kedvezmény 2019. március 7-ig!

  • felsőoktatási, szakképzési résztvevőknek ONLINE (a lap alján tölthető ki) vagy OKTATÁSI JELENTKEZÉSI LAP visszaküldésével az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Jelentkezési határidő: 2019. március 7!

További tájékoztatás: Major Ágnes képzési vezető, 06 30 900 7323, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a rendezvényt a PTKF/354/2018 sz. okiratban rögzített, az Agrárminisztérium Zöld Forrás támogatásának köszönhetően megvalósuló projekt keretében szervezzük, ami 100 diák és tanár részvételét díjmentesen teszi lehetővé. A projekt megnevezése: „Lépések a körforgásos gazdaság irányába. A körforgásos gazdaság hazai megvalósulásának támogatása a hulladékgazdálkodás terén végzett szemléletformálással, konferenciaszervezéssel és honlap üzemeltetéssel.” A honlap elérhetősége: https://hosz.org/korforgas/

Az oktatási intézményekből érkező résztvevőknek az előadások anyagát pendrive-on át is adjuk majd.

Témaválasztásunkhoz kapcsolódik, hogy a Bureau of International Recycling (70 ország hulladékhasznosító vállalatait és nemzeti szövetségeit tömörítő szervezet, amelynek szövetségünk is tagja), 2019. március 18-ára meghirdette a „Global Recycling Day”-t, a szelektív hulladékgyűjtés és hulladékhasznosítás előtérbe helyezésére.

Várjuk szíves érdeklődésüket!

Budapest, 2019. január 31.

Major Ágnes

képzési vezető

A projekt az AGRÁRMINISZTÉRIUM Zöld Forrás programjának támogatásával valósul meg.

am logo szines HU

Online jelentkezés felsőoktatási és szakképzési résztvevők számára

Tájékoztatjuk kedves Tagjainkat, hogy az idei, immár VIII. HULLADÉKOS VÁNDORKUPA FOCIBAJNOKSÁGOT az Inter-Metal Recycling Kft. és a Mü-Gu Kft. tagvállalataink szervezési és pénzügyi támogatásával tartjuk meg. A rendezvény színvonalát emeli Arany Tamás volt nemzetközi játékvezető közreműködése.

A rendezvény keretében be kívánjuk mutatni a hazai fémkereskedelem aktualitásait, illetve európai kitekintéssel a fémkereskedelmi szabályozás eredményeit, problémáit és kihívásait.

Időpont: 2018. június 7. (csütörtök), 10.00 – 14.00 óra között, regisztráció 9.30 órától
Helyszín: Danubius Hotel Budapest**** (1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 47.)  (Parkolási lehetőség a szálloda előtt, 260Ft/óra)

2017. december 18-án megszületett az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Tanács ideiglenes megállapodása az Európai Bizottság körforgásos gazdaság javaslatcsomagjáról. Az „Úton a körforgásos gazdaság felé” című konferencián ismertetjük az elfogadott javaslatcsomag legfontosabb elemeit, annak hazánk hulladékgazdálkodására gyakorolt várható hatásait, továbbá gyakorló szakemberek segítségével főbb hulladékáramonként bemutatjuk a hulladékhasznosítás jelenlegi helyzetét, ezáltal is elemezve az előttünk álló kihívásokat.