Tanfolyamaink ↓

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének hagyományos tevékenysége az oktatás. Képzéseinkbe tagvállalatainkon kívül más érdeklődők is bekapcsolódhatnak.

Tanfolyamainknak két csoportját különböztetjük meg: az engedélyhez kötött, Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szerepelő szakképesítést nyújtó képzéseket és az egyéb, piaci tanfolyamokat. 

Az Országos Képzési Jegyzékben 32 851 02 azonosító számon szereplő Hulladéktelep-kezelő szakmát nyújtó képzést a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény által előírt engedély alapján szervezzük, nyilvántartásba vételi szám: E-000724/2014/A001. A tanfolyamot követő szakvizsga sikeres teljesítésével szerezhető szakképesítés megfelel a hulladékgazdálkodási tevékenységek nyilvántartásba vételéről, valamint hatósági engedélyezéséről szóló 439/2012. (XII. 29.) Kormányrendelet által az engedélyezés feltételeként szabott „legalább középfokú környezetvédelmi szakirányú végzettség” kritériumnak.

2017 évi OKJ-s tanfolyamunk eredményei

2017. december 7-én szakvizsgával és bizonyítványosztással fejeződött be a májusban indított, 270 órás hulladéktelep-kezelő tanfolyamunk. A szóbeli komplex és gyakorlati megmérettetésen a 20 vizsgázó 4,85 átlagú vizsgaeredményt ért el, ketten kiemelkedő szintű tudásukért a független szakértőkből álló vizsgabizottságtól jegyzőkönyvi dicséretet is kaptak. A képzést és oktatásszervezést értékelő elégedettségi mutatók átlaga az eddigi legjobb, a tízes skálán összességében 9,58 lett, az oktatók értékelése 9,4. A tanfolyam 23 gyakorlati szakemberből álló oktató csapatából vezető oktatóink, Balika István, dr. Pozsonyi Katalin, Höflinger Norbert, dr. Hornyák Margit, Horváth Erika és Toronyi Zoltán kiemelkedő szaktudását és segítőkészségét elismeréssel nyugtázták a résztvevők. 

A tanfolyam szakvizsgáján elért eredmények átlaga akkori nevén a Hulladékfelvásárló- és telepkezelő képzésen (OKJ 32 851 01) 2015-ben 4,30, míg 2016-ban 3,87 volt. Az elégedettségi mutatók átlaga 2015-ben 8,5, 2016-ban pedig 9,30 szintet ért el, az oktatók 8,33, illetve az 2016-ban 9,33 átlagú értékelést kaptak. 

Máris készülünk a következő OKJ-s tanfolyam indítására, várjuk az előzetes érdeklődést Major Ágnes képzési vezetőnél, a 06 30 900 7323, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elérhetőségeken. 

Az egyéb, piaci tanfolyamaink közé tartozik az évek óta szervezett Katonai robbanószerkezet felismerő tanfolyam és az utóbbi években kínált Fémkereskedő képzés. E képzések elvégzését jellemzően a munkáltató írja elő a munkatársaknak. Vizsgával zárulnak, amelynek sikeres teljesítése esetén tanúsítványt adunk ki.

Katonai robbanószerkezet felismerő tanfolyam elvégzésének célja elsősorban a balesetek megelőzése, amihez a résztvevők a veszélyes eszközök bemutatásával gyakorlati segítséget kapnak. A tanfolyam egynapos, a vizsgát külön napon tartjuk.

Fémkereskedő tanfolyam elvégzésével a résztvevők a vonatkozó jogi szabályozáson túl ennek helyes alkalmazását is megismerhetik, a részvétel célja főként a szakszerű munkavégzés, a büntetések elkerülése. Az oktatás három napjából kettő szombati nap, egy hétköznap, ezen felül a vizsgára külön időpontban kerül sor.

A tagvállalatok vagy más szakmai érdeklődők igényei alapján további tanfolyamokat is szervezünk, ide sorolható az angol környezetvédelmi szaknyelvi tanfolyam anyanyelvi tanárral, a tárgyalás- és irodakultúra tréning, a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos tanfolyam, valamint a tagvállalatunknál kihelyezett formában megtartott acélhulladék-átvételi oktatás.

Előzetes jelentkezését vagy ajánlat kérését bármely felsorolt, vagy vállalati igény alapján felmerülő képzésre megküldheti Major Ágnes képzési vezetőnek, aki további tájékoztatást is nyújt, elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 30 900 7323.