Pest Megyei Kormányhivatalnál nyilvántartott képzésünk

PRCE 2017 250x360banner300x250

TANFOLYAMAINK
2017. január 11. szerda, 11:04

A Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének hagyományos tevékenysége az oktatás. Képzéseinkbe tagvállalatainkon kívül más érdeklődők is bekapcsolódhatnak.

Tanfolyamainknak két csoportját különböztetjük meg: az engedélyhez kötött, Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szerepelő szakképesítést nyújtó képzéseket és az egyéb, piaci tanfolyamokat.

Az OKJ-s tanfolyamok szervezését a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény által előírt, E-000724/2014/A001 nyilvántartásba vételi számon a 32 851 01 Hulladékfelvásárló és -telepkezelő szakképesítést nyújtó képzésre megadott engedély alapján végezzük. OKJ-s, államilag elismert szakképesítést nyújtó tanfolyamunk volt korábban az éveken át szervezett Hulladékfelvásárló, majd 2015-ben és 2016-ban a Hulladékfelvásárló és -telepkezelő tanfolyam. Az OKJ-s tanfolyammal szerezhető képesítés megfelel a hulladékgazdálkodási tevékenységek nyilvántartásba vételéről, valamint hatósági engedélyezéséről szóló 439/2012. (XII. 29.) Kormányrendelet által az engedélyezés feltételeként szabott „legalább középfokú környezetvédelmi szakirányú végzettség” kritériumnak. A tanfolyam szakvizsgáján elért eredmények átlaga 2015-ben 4,30, míg 2016-ban 3,87 volt. Az elégedettségi mutatók átlaga 2015-ben 8,5, 2016-ban pedig kimagasló, 9,30 szintet ért el, ezen belül az oktatók 8,33, illetve legutóbb 9,33 átlagú értékelést kaptak.

Az újabb OKJ-módosítások miatt 2017-ben a 32 851 02 Hulladéktelepkezelő szakképesítést nyújtó tanfolyamot indítjuk el, amelynek szervezéséhez a képzési programot átalakítjuk. Terveink szerint a 270 órás minimum óraszámot előzetes tudásmérés alapján csökkenteni lehet majd, így 6–7 hónap alatt megszerezhető lesz a szakvizsga-bizonyítvány. A tanfolyamot alapvetően szombati napokon tartjuk, de az üzemi gyakorlathoz hétköznapi oktatási napok kijelölése is szükséges lesz. Az időbeosztást a képzés indulásakor ütemterv formájában előre megadjuk. Az új tanfolyamra vonatkozó információkat hamarosan közzétesszük, addig is várjuk az érdeklődők előzetes jelentkezését.

Az egyéb, piaci tanfolyamaink közé tartozik az évek óta szervezett Katonai robbanószerkezet felismerő tanfolyam és az utóbbi években kínált Fémkereskedő képzés. E képzések elvégzését jellemzően a munkáltató írja elő a munkatársaknak. Vizsgával zárulnak, amelynek sikeres teljesítése esetén tanúsítványt adunk ki.

A Katonai robbanószerkezet felismerő tanfolyam elvégzésének célja elsősorban a balesetek megelőzése, amihez a résztvevők a veszélyes eszközök bemutatásával gyakorlati segítséget kapnak. A tanfolyam egynapos, a vizsgát külön napon tartjuk.

A Fémkereskedő tanfolyam elvégzésével a résztvevők a vonatkozó jogi szabályozáson túl ennek helyes alkalmazását is megismerhetik, a részvétel célja főként a szakszerű munkavégzés, a büntetések elkerülése. Az oktatás három napjából kettő szombati nap, egy hétköznap, ezen felül a vizsgára külön időpontban kerül sor.

A tagvállalatok vagy más szakmai érdeklődők igényei alapján további tanfolyamokat is szervezünk, és folyamatosan kínálunk. Ide sorolható az angol környezetvédelmi szaknyelvi tanfolyam anyanyelvi tanárral, a tárgyalás- és irodakultúra tréning, valamint a hamarosan megszervezésre kerülő acélhulladék-átvételi, illetve veszélyes hulladékokkal kapcsolatos tanfolyam. Ezekre is várjuk az érdeklődők előzetes jelentkezését.

További tájékoztatásért keresse meg a HOSZ-t:

Major Ágnes képzési vezető, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , +36 30 900 7323

 

PARTNEREINK

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

TAGJAINKNAK