A párommal néhány évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy nem járunk többé külföldre nyaralni, vagy legalábbis egy ideig mindenképp félretesszük a külföldi utazásokat, míg nem ismerjük meg eléggé Magyarországot. Hiszen itt is annyi gyönyörű hely van, rengeteg látványosság, rengeteg értékes dolog, legyen az ember- vagy természetalkotta látnivaló. Azóta valóban le vagyok nyűgözve attól, hogy mennyire csodálatosan szép országban élünk, és azt leszámítva, hogy mennyire jó érzés megismerkedni a saját szülőhazáddal, az sem elhanyagolható tény, hogy rengeteget sikerült spórolni, és ezt a pénzt nagyon hasznos dolgokra költjük el, amit épp nem tettünk félre.

Legutóbb például egy sokkal előnyösebb lakásbiztosítást kötöttünk, miután Olaszország helyett csak Miskolc környékére mentünk el nyaralni egy hétre. Én már egyébként is régóta mondtam, hogy egyáltalán nem vagyok elégedett a lakásbiztosítás tartalmával, és tulajdonképpen a párom sem tiltakozott, mindketten örültünk volna, ha a lakásbiztosításunk tartalmaz valamiféle kiterjesztést az autóra például, a kerti bútorokról nem is beszélve, mert a tavalyi balatoni nyaraláson spórolt pénzből új kerti bútorokat vásároltunk, amelyeket most a kertünk igazi ékességének tartok, és igazán nem örülnék, hogyha megint egy vagyont kéne fizetni rá, amennyiben valami történik vele.

Tulajdonképpen csak azért nem cseréltük le ezidáig a lakásbiztosításunk, mert mindketten elég lusták voltunk ahhoz, hogy alaposabban utánajárjunk az interneten, és keressünk egy igényeinknek megfelelő ajánlatot, habár, mondom, egyikünk sem volt különösen elragadtatott az addigi lakásbiztosítás tartalma szempontjából. Pedig valószínűleg a netes keresgélés után ugyanúgy ráakadtunk volna a Pannon-Safe Kft. weboldalára, mint ahogy az végül megtörtént, mikor a miskolci Panni barátnőm ajánlotta nekünk a céget.

Ugyanis, mint ahogy mondtam, Miskolc környékén nyaraltunk, és ha már amúgy is ott akartunk nézelődni, egy régi egyetemi csoporttársam, Pannit kerestem fel, aki Miskolcon él. Három éjszakát nála is voltunk elszállásolva, nagyon szuper volt, nagyon jól éreztük magunkat, szinte azonnal visszarázódtunk a régi kerékvágásba, olyan volt, mintha nem is telt volna el az a tizenpár év az egyetem óta. Mindenféle szóba került, és akkor említettem meg, hogy mennyire nem vagyok elégedett a mostani lakásbiztosításunk tartalmával. Mint ahogy máskor is mindig, Panninak most is megvolt a megoldása a problémámra: Pannon-Safe Kft. Belinkelte a weboldaluk, mondván, majd amikor ráérek, olvassak csak utána, meglátom, mennyire szuper jó ajánlataik vannak, biztos találok majd olyat közöttük, amelyik megtetszik.

Végül a hazafele vonatúton böngésztem át az átküldött weboldalt, miután a párom elaludt, szinte azonnal az indulás után ‒ ez mindig megtörténik, készülök is mindig olvasnivalóval. Végül valóban igaza is lett Panninak. Mire hazaértünk, áttanulmányoztam az egész weboldalt, és tényleg találtam olyan ajánlatot, amivel elégedett voltam, megmutattam a páromnak is azonnal, amint felébredt, és ő is úgy gondolta, a lakásbiztosítás tartalma és ára szempontjából is megéri váltani, így amint hazaértünk, fel is vettük a kapcsolatot a Pannon-Safe Kft. egyébként nagyon kedves, segítőkész munkatársaival, akik minden kérdésünkre készségesen válaszoltak, és azóta már többek vagyunk egy előnyösebb lakásbiztosítással.