Ezek a nyár végi időszakok mindig hoznak magukkal egy kis melankolikus hangulatot. Vége a szabadságok idejének, vissza kell térni a monotonabb, szigorúbb időbeosztásra. Kevesebb időnk jut magunkra, de továbbra is oda kell figyelni az egészségünkre, ápoltságunkra. Nem csak a nyári szezonban kell figyelni a megjelenésünkre, amikor a reklámok nagyon hangsúlyozzák.

A nyáron több helyre utaztunk az országban a családdal. Hosszabb túrázós kirándulásokat is csináltunk. Egy hetet töltöttünk a hegyekben, szállás helyett sátraztunk. Barátnőm általában elég kényes, de ő is szereti az ilyen kalandokat. Ilyenkor viszont még jobban odafigyel, hogy véletlenül se kapjon el semmilyen fertőzést. Hozza magával a pipere készletét és persze mindenféle gyógyszert, mert egyszer előfordult, hogy el kapott valami vírust és belázasodott. Lázcsillapításra persze vannak házi praktikák is, de ha már hosszabb ideig magas láz áll fenn, akkor muszáj be venni lázcsillapítót is. Szerencsére lázcsillapító pont volt nálunk. Fontos is, hogy előre felkészüljünk ilyen esetekre, egy hosszabb utazás során bármi előfordulhat. Elindulás előtt érdemes átgondolni, hogy mikre lehet szükségünk és egy külön erre a célra tartott táskában magunkkal vinni az utazásainkra. Először kell csak beszerezni mindent, azért nem fogynak olyan gyorsan ezek a dolgok, így később csak arra lesz szükségünk, hogy ellenőrizzük, miből van már kevés vagy fogyott el teljesen.

Összességében jól telt a nyár, nagyon sajnálom, hogy véget ért. Sok szép helyen jártunk. Nem sikerült minden helyre eljutni, ahova terveztük, de nem baj, így is sok élményt szereztünk. A kedvenc nyári élményünk a Balatonon telt. Pont a legmelegebb héten voltunk, végig kánikula volt, azonban ezt ott a vízparton nagyon szerettük. Egy jó hideg sörrel a parton, néha megmártózva a hűs vízben egész könnyen el lehet viselni a legnagyobb forróságokat is. Nekem ez volt az a hétvége, amikor legjobban éreztem magam a nyáron, barátnőm viszont itt kapta el a fertőzést, és lázcsillapításra volt szükség.

Sokan nyáron figyelnek csak kifejezetten a külső megjelenésükre. Ilyenkor kevesebb ruhát hordunk, így feltűnőbbek szépséghibák. A jó idők elmúltával is fontos azonban, hogy ápoltak legyünk, mivel így jobban meg tudjuk őrizni az egészségünket is. Nagyon fontos, hogy az alap higiéniai tisztálkodásokat az utazások során is betartsuk. Ha sátorban tervezünk aludni, érdemes előre kiválasztani a kempinget. Ellenőrizni, hogy megvan e minden feltétel a rendes tisztálkodásra. Aki gyakran száll meg kempingekben, annak már rutinból mennek ezek a teendők. Az őszi nedves, hűvösebb időben, magas páratartalomnál könnyebben is terjednek a baktériumok, vírusok. Jobban oda kell figyelni magunkra, erősíteni egy kicsit az immunrendszerünket. Erre kiválóan alkalmasak a hosszabb túrák az erdőkben. Azt mondják a fák között töltött nyugodt sétálgatás nagyon jót tesz a szervezetünknek. Megnyugszunk, így könnyebben el tudja látni a feladatait a testünk is és még szép tájakat is látunk. Érdemes fényképezőgépet is magunkkal vinni, megörökíteni az élményeket.