Az utazás mindig teljesen felfrissít. Sokszor érzem azt felnőttként, hogy az élet túl gyorsan halad és kicsit egybefolynak a napok. Természetesen mindig próbálok valami érdekeset csinálni, de ez nem mindig elég. Egy utazás pedig a tökéletes gyógyír lehet arra, ha azt érezzük, hogy ráuntunk a napi rutinra. Nem számít, hogy hány napra megy el az ember, vagy kikkel, visszatérve új perspektívát fogunk kapni.

Most például mi Ausztriába utaztunk el pár napra. A kirándulás nem sikerült tökéletesen, mivel az első pár napban megfáztam. Ettől függetlenül megpróbáltam a legjobban kihasználni az időmet, az utolsó napon pedig már túrázni is el tudtam menni. Olyan jó volt csak kötetlenül, a barátokkal tölteni pár napot. Hálás vagyok azért, hogy ilyen lehetőségekkel tudok élni és a jövőben is próbálok majd minél több helyre eljutni.

Különösen most, hogy lett egy saját motorom. Mindig is nagy álmom volt az, hogy egy ilyen járművön bejárjam a világot. Viszont nem gondoltam volna, hogy ennyi probléma lesz majd az olyan dolgokkal, mint például a motorgumi cseréje. A barátaim sokat hallgatták a sirámaimat, mikor az egyik közülük azt javasolta nekem, hogy nézzek fel a Motortire nevű oldalra. Mivel ezen a helyen mindent be lehet szerezni, ami csak motorhoz kellhet, ráadásul sokkal gyorsabban, mintha valamelyik fizikai formában létező boltban próbálkoznék csak.

Kihasználtam ezt a lehetőséget és azonnal be is írtam a keresőbe a nevüket, amint hazaértem. Sőt, már a motorgumi kifejezés kapcsán tényleg hamar feldobta őket, ha jól emlékszem és örömmel láttam, hogy az oldal ilyen szépen néz ki. Nem volt túl csicsás, de mégsem érződött igénytelennek. A Motortire legfontosabb funkciója pedig egyértelműen a motorgumi kereső. A motorgumi keresőbe ugyanis be tudunk táplálni minden fontos adatot és így csak azokat a találatokat fogja kiadni, amik illeni fognak a kétkerekűnkhöz. Ez egy óriási terhet vett le a vállamról, mivel általában ezzel ment el a legtöbb idő, mikor elmentem a helyi szervizbe. Így azonban nem kell majd a szerelő tanácsát kérnünk, hanem meg tudjuk tekinteni a járművünk papírjait, amin pontosan fel lesznek tüntetve ezek az adatok.

A motorgumi választékra sem lehet panasz, viszont attól sem kell tartani, hogy elvesznénk a sok találat között. A listát rendezhetjük márkák, vagy népszerűség szerint, úgyhogy hamar meg fogjuk találni azt a gumit, ami a leginkább megfelel az elvárásainknak. Azt pedig még nem is említettem, hogy az áraik is sokkal kedvezőbbek, mint amihez hozzá voltam szokva. Ezeket egybevéve pedig már nem volt sok kétségem azzal kapcsolatban, hogy tőlük rendeljek.

Az utolsó lépés pedig, amivel tényleg egyedivé váltak a szememben, az a Motortire Youtube csatorna volt. Ezt magáról az oldalról már el tudjuk érni és rengeteg érdekes videó elérhető rajta. Ezeken keresztül egy picit jobban megértettem, hogy miért is olyan fontos a motorgumi csere egy motor számára és megismerhettem azt, hogy kik állnak a Motortire mögött.

Teljes bizalommal helyeztem be a gumikat a kosaramba. Pár percbe tellett csak mire kitöltöttem a kiszállítási adataimat és kiválasztottam, hogy miként szeretnék fizetni. Nagyon hálás vagyok, hogy ennyi fejfájástól megkímélt a Motortire. A motorgumi rendelés pedig időben megérkezett és pontosan azt kaptam, amit elképzeltem. Ha hasonló cipőben jártok, mint én, ti is tegyetek egy próbát vele!