camera-594534_1280Sokat gondolkodtam, hogy melyik nyelviskolát válasszam, melyik lenne a legmegfelelőbb a számomra. Szerencsére nem egyedül kellett keresgélnem, mert Kati barátnőm is szeretett volna egy nyelvvizsgát tenni, így ketten keresgéltünk.

Gyerekkori barátság

Kati régóta a barátnőm. Már óvodába, és általános iskolába is együtt jártunk. Középiskolába ugyan nem egy iskolába, de mégis elválaszthatatlanok voltunk.

Én vendéglátó szakra mentem, ő pedig gimnáziumba, mert csecsemő gondozó szeretett volna lenni. Hétvégenként, együtt jártunk bulizni, vagy ha csak kedvünk támadt találkozni, akkor akár hétköznap is megtehettük. Két utcányira laktunk egymástól, így pillanatok alatt ott voltam. Mivel mind a ketten szerettünk bringázni, így sokat tekertünk.

Persze, ahogyan telt az idő, úgy találkoztunk egyre kevesebbet. Nem a barátságukkal volt a gond, hanem jöttek a fiúk, az érettségi, a továbbtanulás, sokszor csak telefonon tudtunk beszélni. Mintha nem is egy városban laktunk volna, egymástól 15 percre, hanem kilométerekre.

Az érettségi után megbeszéltük, hogy bulizunk egy nagyot közösen, hogy az elvesztegetett időt be tudjuk pótolni. Sok mindent meg kellett beszélnünk, persze nem az iskola volt a fő témánk. Abban az időben mind a kettőnknek volt már párja, így volt, hogy négyesben mentünk valamerre. Hol tekézni, hol biliárdozni, vagy csak egy moziba.

Hamar eltelt a nyár, és jött az egyetem. Mind ketten Budapesten maradtunk, ez azért megnyugtató volt, hiszen volt esélyünk arra, hogy találkozzunk időközönként. Az egyetemi évek gyorsan elszaladtak, hol többször, hol kevesebbszer találkoztunk. Persze, ha szüksége volt egyikünknek a másikra, akkor ott voltunk. Amikkor Danival szakítottam, nagyon padlón voltam. Napokig csak zokogtam miatta, holott tudom, hogy nem érdemelte meg, de nagyon fájt. Kati velem volt, igyekezett lelket verni belém. Hálás voltam érte, hogy a nagy bajban velem volt. Még az is előfordult, hogy nálunk aludt, mert nem akart egyedül hagyni.

Most a diploma küszöbén, elmondhatom, hogy barátságunk tényleg töretlen, jóban, rosszban együtt vagyunk. Mind ketten a diplománkra készülünk. Ha már diploma, akkor nyelvvizsga is, így most közösen keresünk, egy nyelviskolát Budapesten, hogy nyelvvizsgát tudjunk tenni, hogy megkapjuk majd a diplománkat.

megint sok időt fogunk együtt tölteni, hiszen mind a ketten angolból fogunk vizsgát tenni, így tudunk majd együtt tanulni.

Örülök, hogy megmaradt a barátságunk, és most mindennél erősebb.