Aki lakótelepen lakik, az tudja milyen az igazi barátság. Mi is négyen verbuválódtunk össze még annak idején, és tart azóta is. Különféle személyiségek vagyunk még is remekül kijövünk egymással, de egy dolog van, amit mindannyian imádunk. Ez nem más, mint utazni. Amióta szüleink elengednek minket együtt, azóta járjuk az országot, néha a világot is. Tinédzserként vonatozni imádtunk legjobban! Annyira vicces történetek születtek ott, mivel sokkal több mozgástere van az utasnak, mint egy buszon. Aztán ahogy telt-múlt az idő és felnőttünk, egyre többen tettük le a jogsit, azaz mindannyian, és kezdtünk kocsival járni a kimozdulásainkra. Sokkal kötetlenebbek voltunk és mobilisabbak, hiszen olyankor már nincs az ember menetrendhez kötve, nem kell két vonat vagy buszt közti átszállásnál rohanni és még sorolhatnám az autó számos pozitív előnyeit. Az egyik kalandunk, még csak nem is külföldi, egy igen jó tanulópénz volt számunkra.

Ellenőrizd az autód kívülről belülről, főleg az autógumikat, mielőtt több száz kilométeres útra térsz vele! Ez az egyik legfontosabb tanulság!

Az egész úgy kezdődött, hogy Tivadar kitalálta miért ne nézzünk el az alföldre, hisz a mi dimbes-dombos nógrádi vidékünk után, biztos jó lesz egy végtelen földtenger. Általában mindig az ötletgazda kocsijával indulunk neki az útnak, kivéve, ha azzal van valami baj. Mindig leellenőrizz, felmérjük, mert kifejezetten kellemetlen lerobbanni, vagy esetleg valami durvább műszaki ok miatt mások életét veszélybe sodorni az utakon. A gyors szemle után, én észrevettem apróbb hibákat a már nem is szezonális téli gumikon. Szóvá is tettem, hogy ha esetleg kéne új nyári gumi, akkor otthon nálam pont van egy garnitúra, amit egy fain kis oldalról rendeltem. A gumidiszkont.hu-ról szereztem be őket, ahol az autógumi árak magasan a legjobbak az online új abroncs piacon, ezért szívesen átruházom, hogy biztonságos utunk legyen!

Tivadar nem igazán akart belemenni, azt mondta, kifogják még ezek a gumik bírni, manapság nem csinálnak olyan gumikat, amik csak úgy tönkremennének. Kár volt hallgatni rá, mert később lett bajunk belőle. Már az úton is elég veszélyes volt, nem úgy reagált a fékre az autó, nagyon csúszott. Majdnem bele is mentünk egy kisbusz hátuljába, amiben nem igazán kedves arcú emberek ültek, de ezt a bajforrást szerencsésen elkerültük. Az autópályákat elhagyva, tartva célállomásunk felé, volt egy útszakasz, ahol építkezés volt és televolt az út apró elég éles kavicsokkal. Na, mondtam a többieknek, ha itt nem megy szét a gumi, akkor sehol. A megrázkódtatások után, egyben maradt. Onnantól viszonylag sima volt az út. Elértünk a végállomásunkra. Egy nagy kapunk kellett áthajtani, ami után volt egy fekvőrendőr. Ahogy áthajtottunk a fekvőrendőrön a bal első guminak annyi lett. Kijött a belső, ami azonnal kidurrant.

Most már utólag hiába fogtuk a fejünket… Végül aztán Zaza, aki mindig mindenben a pozitívet látja, a következőt mondta: úgy is itt vagyunk, végre 5 napig autómentesen közlekedünk, túrázunk!
Mindenki csak nevetett. Én, mint a problémamegoldó a csapatban, ismét felhoztam a gumidiszkontot, ahonnan rendeltem magamnak a nyári gumikat.

Elmondtam nekik milyen szolgáltatás is ez.

Az oldalon található paraméteres keresővel gyorsan meg lehet találni azt a gumi és márkát, amit az autódon szeretnél tudni. Ha ez megvan, egyszerűen megrendeled. Érdemes garnitúrákat rendelni, mert azokra szokott lenni kedvezmény, de egy-egy abroncs is kiszállításra kerülhet. Kizárólag új gumik közül lehet választani, és ha van raktáron, és délig beérkezik a rendelés, akkor nagy eséllyel még aznap, ha dél után, akkor, másnap kiszállítják az ország egész területén. Szerintem az ország legjobb autógumis szolgáltatása!

A többieknek tetszett, amit hallottak és mivel szombat volt és szerdán mentünk, már aznap szombaton leadtuk a rendelést, hogy biztos, ami biztos legyen. A szombatot kis pihenéssel a vasárnapot túrával töltöttük, de minden annyira messze volt a szállástól, hogy nagyon kellett volna egy autó. Amilyen szerencsénk van, és valóban jól működik az előbb említett szolgáltatás, hétfőn délután megérkeztek a vadiúj nyári abroncsok. Meglepetésünkre a szálló tulaja, biztosított nekünk szerszámokat, hogy gyorsan és könnyen lecseréljük őket.

Onnantól ismét kocsival közlekedtünk, de szigorúan csak a túraösvény kezdetéig, hogy az utazásunk fő oka, miszerint ki kell szakadni a szürke hétköznapokból, teljesüljön. A tanulság tehát az, hogy sose bízd a véletlenre az utadat. Ha látsz valami nem túl bíztatót, az autógumikon inkább keress valami alternatívát utazásra, vagy cseréld le őket újra, amiben a gumidiszkont, az internetes abroncs bolt nagy segítségedre lesz, és még a pénztárcádat is kíméli!