„Ezek a mai fiatalok, már dolgozni sem járnak, és csak utazgatni szeretnének még így is!” – halljuk mostanában gyakran az idősebbektől. Az ő idejükben még nem voltak sem influenszerek, sem homeoffice, sem pedig olcsó utazási csomagok diákok számára. Sőt, attól függően, hogy ki hol élt, még az útlevél megszerzése és a határ átlépése sem mindig volt annyira egyszerű, mint napjainkban. Manapság számos olyan ország van már, amit elég, ha kiszemelünk úticélunknak mindenféle előzetes ügyintézés nélkül, majd felkapjuk a hátizsákunkat, és elindulunk! A személyink úgyis mindig nálunk van, a buszon pedig van internet, ezért le tudjuk vele foglalni a szállást, és az utasbiztosítást is elküldik nekünk e-mailben.

Azt viszont túlzás lenni állítani, hogy ez minden esetben olcsó, főleg olyankor, amikor a folyamatban lévő tanulmányaink miatt nincs lehetőségünk teljes munkaidőben dolgozni. „Utazgatni suli mellett van időd, dolgozni bezzeg nincs?!” – az idősebbek ezt valóban nem érthetik, más elutazni egyszer valahova, és más folyton ingázni a suli és a meló között…

Emiatt jött létre a modern kor egyik vívmánya, az otthonról végezhető diákmunka! Ennek a megoldásnak köszönhetően jelentősen tudunk spórolni az időnkkel és az energiánkkal, hogy még a tanulás mellett is többet tudjunk dolgozni, ezáltal pedig akár egy nagyobb kiadásokkal járó utazásra is félre tudjunk tenni.

Akár otthonról végezhető diákmunka vállalásán törjük a fejünket, akár maradnánk inkább a klasszikus megoldásoknál, a topiwork.hu egész biztosan tud segíteni megtalálni a helyünket. Ha homeoffice pártiak vagyunk, az otthonról végezhető diákmunka alkategóriát érdemes megkeresnünk, ha pedig fontosnak tartjuk a személyes készségeink fejlesztését is, gondolok itt arra, hogy például hogyan tudunk beilleszkedni egy irodai közösségbe, milyen az, amikor embereket kell megszólítanunk, akik valójában az ügyfeleink, és így tovább, akkor a település szerinti keresőt érdemes első körben kipróbálni, hogy tudjuk feltérképezni a hozzánk legközelebb eső lehetőségeket.

Ebből is látszik, hogy a topiwork.hu igyekszik mindenki számára megfelelő munkaajánlatokat biztosítani, aki dolgozni szeretne tanulmányai mellett. Sokan azt gondolják, hogy ez egy kényszer, amire csakis azért van szükség, mert drága a tandíj meg az albérlet. Bár általában ez is közrejátszik, a topiwork.hu azt is kiemeli, hogy a diákmunka végzése számos hasznos tapasztalattal segítheti a karrierutunk alakulását. Ilyenek például az állásinterjúk terén szerzett élmények és megtapasztalások, amelyeket tanulmányaink tárgyától függetlenül tudunk majd hasznosítani az elkövetkezendőkben.

A topiwork.hu-nál a szövetkezeti tagsági díj nem fogja túlságosan megterhelni a pénztárcánkat. Ha eddig emiatt aggódtunk, nehogy lemondjuk a tervezett hétvégi kirándulást azzal az indokkal, hogy annak az árát inkább befektetjük, hogy később még több pénzünk legyen! A fizetendő összeg ugyanis nem több 1.000 Ft-nál. Még ha nagyon ráérünk, akkor sem kell emiatt elmennünk a bankba, a topiwork.hu ugyanis ezt inkább kényelmesen levonja majd, ha megkapjuk az első havi bérünket. Szerintem ez leginkább a homeoffice-osok számára kedvező, mert ők amúgy is szeretnek úgy elintézni ügyeket, hogy el sem hagyják a lakást, de a topiwork.hu-hoz regisztrálni nyilvánvalóan nem csupán emiatt éri meg.

Amennyire sokszínűek a világ országai és kultúrái, pont annyira különbözőek az emberek diákévek alatt szerzett szakmai és magánéletbeli tapasztalatai is. Az előbbiek főleg a végső pályaválasztásunkat befolyásolják, de a topiwork.hu ebben is szabadságot ad nekünk, hogy eldöntsük, kivé és mivé szeretnénk válni.