Néhanapján van úgy, hogy szimplán fölkerekedünk a baráti társasággal és teszünk egy spontán választott kis kört az országban. Ez általában két célt szokott szolgálni. Egyrészt azt, hogy felfedezzünk olyan régiókat, helyeket, ahol még nem jártunk, pedig mivel egy ideje már ebben az országban élünk illett volna, illetve azt, hogy megismerkedjünk emberekkel, akiktől adott esetben akár valami érdekes helyi készítésű tárggyal vagy csak szimplán egy izgalmas, különleges termékkel távozunk.

Ezúttal egy kisebb észak-magyarországi kalandot terveztünk be, egyrészt mert az Északi-középhegység egy tökéletes kirándulási hely, másrészt visszatérő alpesi kirándulóként úgy éreztük, hogy igazán illene végre az Alpok hazai megfelelőjét is meglátogatni egy kicsit. Kocsiba is huppantunk és elindultunk a célunk felé. Ilyenkor általában két-három autóval megyünk mert szerencsére viszonylag sokan tartozunk ebbe a kiránduló körbe. Most sem volt ez másképp, tizenketten gyűltünk össze, hogy megnézzük mit is tartogat számunkra Észak-Magyarország ezen része.

Szép tavaszi, napsütéses nap volt szerencsére, tökéletes hangulatot kölcsönözve ezzel nekünk és  úgy általában mindennek, amibe csak belekezdtünk aznap. Három óra vezetés után oda is értünk, majd lepakoltuk a sátrakat (mivel ilyenkor egy-egy napig kempingezni szoktunk) és elindultunk, hogy egy kicsit összerendezzük a tábort. Aznap már nem tettünk semmit, csak élveztük a hangulatot és az időt. Persze hegyvidékről lévén szó igencsak hideg idő várt minket az éjjel, de hát erre nyilván felkészültünk, úgyhogy nem okozott különösebb problémát mindez.

Másnap reggel pedig összeszedtük a cuccainkat és bementünk a környékbeli falvakba, városokba, hogy körülnézzünk a már megszokott módszer szerint. Találtunk sok érdekes árust, akik helyi növényekből készült kozmetikumokat és hasonlókat árultak. Nekem azonban nem ez volt a kedvencem, hanem egy használt bútorbolt, ahol találtam egy nagyon olcsó konyhabútor szettet, ami pont kapóra jött, ugyanis az egyik kiadó lakásomban szerettem volna lecserélni a konyhabútort. Így hát ezt megrendeltem és megbeszéltem, hogy visszajövök érte egy nagyobb autóval hamarosan.

Ezek a hétvégi kis kiruccanások általában igen rövidek, nem volt ez másképp most sem. Még egy ebéd fért bele majd elindultunk visszafelé, hiszen másnap reggel már mindenkinek munkanapja volt. Én pedig örömmel nyugtáztam, hogy ezúttal tényleg sikeres hétvégi utazást bonyolítottam le, hiszen a konyhabútor nagyon nagy segítséget nyújtott, tekintve, hogy már jó ideje keresgéltem egy jó állapotú és árú darabot.