Szerintem nincs unalmas utazás. És itt persze nem a városon belüli ingázásokra gondolok, hanem kicsit távolabbiakra. Én már azt is izgalmasnak élem meg, ha egy olyan ismerősömhöz vagy barátomhoz megyek, aki nem Budapesten él, hanem egy másik városban, másik megyében. Különösen, ha a programok is érdekesek, nem mindennapiak. Szerintem minden város, település vagy éppen falu rejt magában valami izgalmasat, valami olyasmit, ami más helyiségekre nem jellemző. Nyilván ezek a dolgok nem feltétlenül egyenrangúak, vannak érdekesebb és kevésbé érdekes helyek is, de az biztos, hogy a maga módján mindegyik egyedülálló, és ettől tud egy város nekem különleges lenni.

Ezért is voltam szomorú, amikor az egyik Miskolcon lakó barátnőmet látogattam volna meg, de sajnos le kellett mondja, mert pont akkorra szervezett a munkahelye egy csapatépítő eseményt. Régóta meg volt beszélve, de természetesen nem haragudtam rá.

Miután lezajlott a csapatépítő, felhívott, hogy elmesélje milyen volt. A Balatonon voltak, maga a csapatépítő egy napos volt. Javasolta, hogy én is nézzem meg, mert ők nagyon jól érezték magukat. Itt tudtam tájékozódni: balatonpro.hu/csapatepites/.

Az egyik lehetőség, amit a BalatonPro kínál azok a vitorlás csapatépítők. Ők is ezt választották. Lehetett választani, hogy kisebb hajókkal, kisebb csapatokban regattát rendezzenek, vagy pedig egy nagyobb hajón – ami 50-100 férőhelyes – tartsanak egy nagyobb csapatépítőt, hogy az egész csoport együtt mozogjon. Végül az utóbbi mellett döntöttek, mert ki nem hagyták volna, hogy egy ekkora vitorláson szeljék a Balatont. Mert a hajó természetesen nem áll. Mindenki nagyon meg volt elégedve, pontosan megtervezett programtervvel, szuper játékokkal és versenyekkel készültek a szervezők. Szerencséjükre, nagyon szép időt fogtak ki, de ha nem lett volna alkalmas az időjárás a vitorlázásra, akkor a szervezők egy beltéri csapatépítő keretében bonyolították volna le a játékokat.

A balatonpro.hu/csapatepites/ oldalról megtudtam, hogy a vitorlázáson kívül még több más program közül is lehet választani. Ilyen például az evezés és a sárkányhajózás, ami szintén háziverseny keretein belül zajlik.

Ami nekem a legjobban tetszett az a SUP csapatépítés. A SUP egy szörfdeszkához hasonló deszka, amin felállva kell evezni. Csak hogy, ezekre nem olyan egyszerű felállni, így leginkább ügyességi feladatok kapcsolódnak hozzá, de ez is versenyként. Akik ügyesebbek, azok bója kerülő versenyen is megmérettethetik magukat.

Már említettem, hogy amennyiben, a vitorlázáshoz nincs jó idő, akkor a BalatonPro lehetőséget kínál beltéri programokra. De ez nem csak ilyen esetekben igényelhető, hanem önmagában is szerveznek ilyen csapatépítőket. Véleményem szerint ez semmit nem von le a csapatépítő lényegéből, de mindenképpen pozitív, mert mindenkinek mások az igényei és több választási lehetőségük van az ügyfeleknek.

Szóval a barátnőm nagyon jól érezte magát, de a miskolci utam nem marad el, már egyeztetünk, hogy mikor lenne a legjobb.