Ez így elég viccesen hangzik, de idén tényleg ez lesz. Hogy miért? Miután minden félre tett pénzünket most ebbe fektettük, így ez kerül a fa alá.

A villanyszámla

Elég sok kiadás havonta minden háztartás számára azt gondolom. Nektek is magas a villany számlátok? Persze ezt minden háztartás maga válogatja, hiszen más a felhasználási terület, és az adottságok. Nekünk elég sok elektromos holmink van, ami azt jelenti, hogy az áram fogyasztásunk sem kevés.
A téli időszakban pedig, mint ami most is van, ilyenkor a fűtés is azzal működik. Tehát nem ki összeg az, amit havonta erre fordítunk.

Régi álom volt már az, hogy napelem legyen a házon, de eddig még nem sikerült összehozni. Mára viszont már biztossá vált, hogy nekünk is lesz hamarosan egy napelemes rendszerünk. Persze miután sok a fogyasztás, így sok a számla is, így a napelem sem lesz olcsó mulatság. Persze minden megtérül majd idővel, így ez miatt nem aggódok.

Az elektromos dolgok

Neked milyen elektromos dolgok vannak a háztartásban, és tudod, hogy mennyit fogyasztanak?. Az általános háztartásunk sem egy kis dolog, hiszen minden elektromos dologgal rendelkezünk azt gondolom, amivel csak lehet. Persze én sem úgy kezdtem, hogy mindenünk megvolt, hanem szép lassan jutottunk egyről a kettőre. Ha volt egy kis lehetőségem, vagy éppen szükségünk volt valamire, akkor vásároltunk egy egy eszközt. Én megfogadtam, hogy soha nem fogok használt dolgot vásárolni, így ha volt lehetőségem újat vásárolni akkor vettem, ha pedig nem, akkor megvártam amíg összejött rá. Az évek folyamán, így sok háztartási eszközre tettem szert. Szerencsére azért a szüleimtől is kaptam nem egyet, amit szerettem volna alkalmakra. Ma már büszke vagyok arra, hogy tényleg egy jól felszerelt családi házunk van. A kisebb elektromos eszközöktől a nagyokig. Hogy mit is jelent ez pontosan? Egyszerű. Van persze hajszárítónk vagy éppen hajvágója Gábornak a férjemnek, vagy mondjuk elektromos sütő, ami nekem volt nagy álmom.christmas-stollen-1768907_640

Mindig is utáltam azt, hogy a sütő olyan alacsonyan van, és hogy ha kiveszek valami nehezet, akkor azt fel kell onnan emelni… na nem kell bemutatni, hogy miről beszélek. A lényeg, hogy amikor a konyhát újítottuk fel, akkor megfogadtam, hogy fogok külön venni főző lapot, és sütőt, amit megfelelő magasságba tudunk majd beépíteni. Azt gondolom ez volt az egyik legjobb ötlet amit tehettünk.

Ezen kívül persze számos géppel rendelkezem még, hiszen van mosógépünk, szárítógépünk, és fagyasztónk is, amik azért elég rendesen fogyasztanak.

Az idei karácsony

Megbeszéltük Gáborral, hogy idén karácsonykor nem veszünk semmit egymásnak, hanem úgy tekintjük, mintha a napelemes rendszer lenne a karácsonyi ajándék. Azt gondolom amúgy is egy hatalmas beruházás, és még ajándéknak sem lenne rossz, hiszen bárki elfogadná szívesen. Te mit szólnál egy napelem inverterhez karácsonyra? Gondolom te is örülnél neki.