Úgy döntöttünk, a hétvégén elutazunk, mert nemrég csőtörés ért minket a fürdőszobánkban, és belefáradtunk kicsit a gondokba, nem volt kedvünk átgondolni, mit kezdjünk a szétvert helyiséggel.

Az úti cél Miskolc volt, rég jártunk ott mindketten, és kedves emlékeink származtak onnan. Miközben sétáltunk a városban, észrevettük, hogy különböző tematikájú idegenvezetésen is részt vehetünk. Be is neveztünk az egyikre, mert még sohasem próbáltuk, és reméltük, ez majd eltereli figyelmünket a fürdőszoba csempékről és egyebekről.

Számításaink nem is lehettek volna rosszabbak.

Az idegenvezető rendkívül szimpatikus volt számunkra, így, amíg a csapat többi tagja a város azt a részét csodálta, amiről előzőleg Enikő beszélt, mi vele társalogtunk.

Megkérdezte, mi járatban vagyunk ott, és úgy, hogy észre sem vettem, máris a csempékről beszélgettünk.

Megemlített egy oldalt, amit nemrég felfedezett, ő is annak segítségével tájékozódott, és segített kiválasztani a megfelelő fürdőszoba csempéket fia és menye fürdőszobájába. Részvétét fejezte ki mind a csőtörés, mind a felújítás miatt, tudja, hogy nem könnyű átlátni, mit is szeretnénk, pláne ilyen helyzetben. Azt ajánlotta, erre a két napra tényleg az utazásra koncentráljunk, és figyeljük meg, amikor tiszta fejjel hazaérünk, és belépünk a fürdőbe, arcon fog csapni a megoldás, pláne ha a hazafelé úton mi is megnézzük azt a weboldalt.

Mit ne mondjak, nem gondoltam, hogy az otthonunktól 200 km-re fog jönni a segítség, de így lett. A hétvégén ellazultunk, csak az utazásra koncentráltunk, sokat túráztunk, hazafelé az autóban felkerestem az említett weboldalt, és végül nyugodtan, egyértelmű tervekkel állítottam haza.