Főleg a barátaimmal szoktam utazni. Leggyakrabban a természetben keresünk látogatásra méltó helyeket, így keveredtünk legutóbbi őszi túránk alkalmával Miskolc környékére. Az Északi-középhegység csodálatos része kis hazánknak, sokat barangolunk a területén. Magyarország keleti régiójának lemaradását fönt északon talán kompenzálják természeti kincsei. Legalábbis számunkra mindenképpen.

Jól fel kell készülni a szabadban töltött napokra: az alvófelszerelés, a vízhatlan ruházat és egy-két higiéniai kellék elengedhetetlen, ahogyan a világító- és tűzgyújtó eszközök is. Már viszonylag tapasztaltnak számítunk a témában, ezért elég nagy önbizalommal vágtam neki a készülődésnek. Meg voltam győződve róla, hogy minden szükséges dolgot elraktam, és semmi fölöslegest nem viszek magammal, hiszen az összerakott csomagot nekem kell cipelni.

Jó időnk volt, az eső elkerült, a szél azonban sokat fújt.

A kezem amúgy is nagyon gyakran száraz, majdnem minden télen berepedezik s vérzik, a folyamatos kenegetés ellenére is. A túrára viszont mégis elfelejtettem valamit: nem vittem magammal a kézkrémem. Második napra a széltől már nagyon fájt mindkét kezem, de nem akartam kesztyűt húzni, nem volt olyan hideg. Egyik barátnőm, Adri ekkor a segítségemre sietett. Elővett egy kis tubusos kenőcsöt, s odaadta, hogy kenjem be a kezem. Akár többször is. Már elsőre éreztem, hogy hatni fog: a körömvirágot tartalmazó krémek általában segítenek nekem.

Kellemes érzet volt, ráadásul alig kellett használni az egészen picinek mondható tubusból: túrázni is ideális méret, de egy kistáskába is befér, bárhova magával viheti az ember. Végül első nap vagy háromszor bekentem vele a kezem.

A szél a túránk ideje alatt nem szűnt meg, de elfújta a felhőket, nagyon szép napos és tiszta időnk volt továbbra is. A hegycsúcsok tetejéről megejtő látványt nyújtott a vidék. A maradék négy napban reggel és este használtam a krémet, és a hatás nem maradt el: a kezem második nap már nem fájt. A smirgliszerű tapintása is megváltozott szép lassan, kellemesen puhává vált a bőröm. Adri mondta, hogy ő még a tesójától kapta az első ilyen kézkrémet, és azóta magával hordja mindenhova. Teljesen megértettem az álláspontját.

Mikor hazaértünk, megkértem, hogy mutassa meg, hol tudom megrendelni a kézkrémet.

Nincsen sok pipere cuccom, de arra a kevésre nagyon odafigyelek: szinte csak és kizárólag natúr kozmetikumot használok, minden vásárlás előtt gondosan elolvasom az összetevők listáját és a származási helyet is meg szoktam vizsgálni: előnyben részesítem a hazai gyártókat, mert a termék forgalmazásához sokkal kevesebb benzint használnak, ami kisebb környezeti terhelést eredményez. De emellett azért is választom a hazait (amennyiben megfelelő minőséget képvisel), mert az is fontos számomra, hogy a magyar gazdaságot támogassam. Szerencsére, ahogy böngésztem a honlapot, úgy láttam, hogy minden előzetes elvárásomnak megfelel a termék. Bíztam is ebben már előre, mert tudom Adriról, hogy neki is magasak az igényei, ha kozmetikumokról van szó. A kézkrém ráadásul számára különösen fontos. Banki tanácsadóként dolgozik, ahol az ápolt megjelenés igen fontos. Hiába, a hideg szél és a sok mosogatás nem lehet kifogás az ő pozíciójában.

Nekem eddig nem volt bevált kézkrémem. Különböző típusokat váltogattam, de egyikkel sem voltam maximálisan elégedett, így nem állapodtam meg semelyiknél. Remélem, most sikerült megtalálnom az „Igazit”.

Mielőtt megrendeltem volna a kenőcsöt, azért felhívtam Adrit, hogy neki kell-e valamilyen kozmetikum az oldalról, illetve, hogy ajánl-e valamilyen másik terméket is. Azt mondta, még nem nagyon próbált ki mást, de most gondolkodik rajta, hogy tesz egy próbát a mosódióval, így, ha már amúgy is megrendelem a kézkrémet, ő kér egy adag mosódiót.

Kicsit utánajártam a dolognak, és kiderült számomra, hogy a mosódió a természetes mosószerek egyik legnépszerűbbike. Úgy gondoltam, ezt nekem is ki kell próbálnom. Azonban mivel még semmilyen tapasztalattal nem rendelkeztem a dióval kapcsolatban, fölhívtam Adrit, azzal, hogy mit szólna, ha elfeleznénk a megrendelt dió költségeit, és magát az adagot is: ha pedig bejön, akkor vásárolunk külön adagokat. Adrinak szerencsére tetszett az ötlet.

Most már csak azt várom, hogy megérkezzen a saját kézkrémem, és újra pihe-puha legyen a bőröm.