xadoGimnazistaként imádtam sportolni. A kézilabda számomra egy kedves sport, pont annyira agresszív, amennyire kell. Szívemet, lelkemet bele adtam szerencsére mindenki így tett a csapatból, ezért sok magyar és néha külföldi sportcsarnokot látogattunk meg.  Szerettem a csapattal utazni, mert ugye a játékosoknak a logisztikai részével nem kell foglalkozniuk, így olyan, mint egy jó hangulatú kirándulás. Jó kapcsolat alakult ki az utak alatt az edzővel és olyan lett nekem, mint a második apám. Ezért mondják, hogy a sport és az utazás összehozza az embereket.

Éppen egy meccsre utaztam Gyöngyösről, Miskolcra, amikor egy pihenőhelyen összefutott az edző bával. Meg is is ittunk egy jó kávét és közbe sztorizgattunk.

Én elmeséltem neki, hogy most sportolók menedzselésével szeretnék foglalkozni, utazni sokat az országba és segíteni a tehetséges játékosoknak megtalálni a megfelelő szövetséget, ahová igazolhatnak. Hálás egy szakma szerintem és sokat köszönhetek az edzőnek ebbe, mert megszerettette velem a sportot.

Láttam rajta, hogy örül, hogy a sport közelébe maradtam.

Majd ő is mesélni kezdett és egy nagyon érdekes és szívbemarkoló történetet mondott. Ő már nyugdíjas és sajnálatos mód épp az apja temetését intézi, pedig most lett volna az öreg szülinapja és ajándékba, azt szerette volna, ha ellátogatnak az öreg kedvenc kenőanyag márkája gyárába, a Xadohoz. Az öreg már jó pár éve használta a Xado termékeit, mert olyan jő minőségnek érezte, hogy nem volt szüksége másra. Egy régi ladája volt, és a motorolaj és az egyéb alkatrészek kenőanyagai mind ez a márka tartotta életbe. A jármű már rohadt szét, de a belseje, jobb volt, mint az új. A xado technológiájába az a legjobb, hogy nem csak ápolja, és legjobb csúszást biztosítja a fém alkatrészeknek, de javítja is a fém felületét! Az edző elmondása szerint az utóbbi pár hónapba már csak web shopból rendelte az árut, mert vénségére, nem szeretett emberek közé menni.

Egy bizonyos kor után, szerintem nem is érdemes már.

Az edző apja soron következő szülinapjára azt kérte, hogy látogassanak el ahhoz a gyárhoz, ahol előállítják a Xado, mert annyi kedves emlék fűzi ehhez a termékhez, hogy kíváncsi, hol készül. Érdekes kérés, de az ember az apjáért képes mindent megtenni. Az edző le is szervezte a látogatást, de sajnos nem élte meg a papa azt a napot. Ezért van most úton, mert szervezi a temetést.

Részvétet nyilvánítottam, majd folytattam az utam a meccsre. Kicsit lehangolt, hogy az utolsó kívánsága nem teljesülhetett be az öregnek.

Amennyi jó dolgot hallottam most a Xadoról, biztos, hogy utána járok és rendelek, mert a kocsiknak, mint az apáknak a legjobb jár a fiútól!