Nyár lévén a csapból is az folyik, ki hova utazik, hol pihen, hol nyaral. Tele vannak a közösségi oldalak tengerparti fényképekkel, mosolygó arcokkal, és ez nagyon szuper szerintem, mert motiváló hatással van az emberre. Tavaly nem voltam nyaralni, mert más beruházásra kellett a pénz. Életem álma volt, hogy vegyek egy nagy motort magamnak, és ennek az álomnak tavaly jött el a beteljesülése. A jogsit hozzá már évekkel ezelőtt megcsináltam, és folyton tervezgettem a motoros élményeimet, de nem volt lehetőségem motort vásárolni, csak most.

 

Elképesztő boldogságot jelentett, mikor végre magaménak tudhattam, egyáltalán nem érdekelt, hogy emiatt nem tudtam elmenni nyaralni. Viszont mostanra már nagyon elfáradtam, és mindenképpen szükségem volt egy kis kikapcsolódásra és pihenésre, ezért úgy döntöttem, ha törik, ha szakad, de én elmegyek. Nagyszerű lehetőségnek kínálkozott összekötni a nyaralást a motorral, ebből lett a motoros nyaralás. Minden percét megterveztem az útnak, csodálatos útvonalakat találtam határon belül és határon kívül is, így nem volt nehéz összedobni egy hónapos körutazást.

 

Megbeszéltem a főnökömmel is, és támogatta az ötletet, mert ő is úgy látta, hogy jót tenne nekem egy kis távollét, megegyeztünk az időpontban, és kész is. Indulhatott életem utazása. Csak egyetlen dolog volt, amit még mindenképpen meg kellett oldanom, és az a megfelelő motoros ruha beszerzése.

 

Már rég óta fontolgatom, hogy beszerzek egy profi felszerelést, de kicsit utána akartam járni, mielőtt beruházok, hiszen ezeket a ruhákat az ember nem cserélgeti szezononként, évekig használja, emiatt nem mindegy, milyet választ belőle.

 

Szóval, olvasgattam motoros blogokat, megkérdeztem az összes, hozzáértőnek tűnő ismerőst, kikértem a véleményüket, és amire a legtöbben voksoltak, az a Sixgear márkájú motoros ruha volt.

 

Amire elsőként gondol az ember, az az, hogy a ruha legyen biztonságos, ebben a tekintetben mindenki azt mondta, hogy ez a legkiválóbb választás. Másrészt pedig, főleg ha az ember egy hosszabb túrára indul, nem árt, ha kényelmes is a felszerelés, a Sixgear ebben is nagyon jól szerepel a tapasztalatok szerint. Végül, de nem utolsó sorban pedig, ami már nem annyira létfontosságú, de mégis azért valamennyire fontos, hogy a ruhák marha jól néznek ki, ha felveszi az ember, rögtön egy igazi vad motorosnak érzi magát benne anélkül is, hogy egyáltalán felszállna a motorra.

 

Elmentem hát a Shoxba, és felpróbáltam a szerkót, amit ott ajánlottak. Nem csalódtam, hiszen pontosan ugyan azt éreztem, amit a blogokon, a motoros társaim leírtak. Mindennek megfelelt a ruházat, amit szempontul szabtam, ezért nem is gondolkodtam tovább, megvettem.

 

Választottam még a boltban néhány kiegészítőt, amiről úgy gondoltam, hogy az utazásom közben a hasznomra lehet, kihasználván, hogy ebben az óriási motoros áruházban aztán minden van. Ha valaki motorozásra adja a fejét, főleg sűrűn, vagy hosszú távon, sok mindenre szüksége lehet út közben, de mivel itt, egy helyen meg lehet vásárolni mindent, így nem kell óriási idő és energia befektetéseket tenni azért, hogy minden meglegyen. Csak bemegy a Shoxba, kér egy kis segítséget, és teljes mértékben felszerelten távozik, ha ő is így akarja.

 

Így készen is álltam már a nagy utazásomra, nem szabott gátat semmi az indulásnak. Nagyon izgatott voltam, az indulás előtti éjjel alig aludtam, aztán elérkezett a várva várt nap, és megkezdődött az első motoros túrám. Életem legmeghatározóbb élménye volt, soha nem fogom elfelejteni azt a temérdek sok mindent, amit az út során tapasztaltam.

Rengeteg gyönyörűséges helyet megismertem, csodálatos emberekkel találkoztam, minden perc egy élmény volt a túrán az elejétől a végéig. Emellett pedig óriási biztonságban éreztem magam, mert tudtam, hogy nem csak a motorom egy szuper gép, de a felszerelésem is a lehető legbiztonságosabb, és a legjobban megvéd majd, ha esetleg történne valami baj. Szerencsémre persze nem volt baj, minden a legnagyobb rendben ment, még egy apró balesetem sem volt, de ha lett volna, bizony nagyon örültem volna, hogy a felszerelésemnek köszönhetően minimalizálva van a sérülés veszélye.

 

Motorral nem nagyon lehet kicsit esni, az ember körül nincsen kaszni, nincs, ami megvédje, ha borul, biztosan nagyot borul. Ezért is vannak tele a híradások a motoros balesetekkel, hiszen az esetek többségében nagy volumenű balesetekről van szó. De ha az ember odafigyel, nem merészkedik bele túlságosan rizikós helyzetekbe, akkor biztonságban tudhatja magát, és felhőtlenül élvezheti a motorozás adta élményeket.

 

Jövőre is biztosan elmegyek erre a motoros túrára. A tapasztalataimat beépítve kicsit másképp, de ugyan ezen az útvonalon. És ugyan ebben a felszerelésben, mert a Sixgear motoros ruha megvásárlása minden bizonnyal életem legjobb döntése volt.