Miskolc az én szívem csücske. Amikor el kellett költöznöm onnan, hogy egyetemre járhassak (mert az ottani karon nem volt olyan szak, amit szerettem volna tanulni), nagyon szomorú voltam, és úgy éreztem, életem egyik legfontosabb részét hagyom hátra.

Volt benne valami igazán romantikus és filmbeillő, ahogy felültem a cuccaimmal a vonatra és az ablakon át bámulva néztem, ahogy elfut mellettem a város.

Idővel aztán Szegeden kaptam munkát, így tényleg végleg elszakadtam a szülővárosomtól.

Idén azonban elhatároztam, hogy nyárra kiveszem a lehető leghosszabb szabadságom, és hazautazom régi barátaimhoz, szüleimhez, mert már megszámlálni sem tudom, mennyi ideje annak, hogy ott jártam volna.

Hiába, egy dolgozó embernek nincs érkezése átszelni a fél országot hétről hétre.

Szerencsére azóta már sikeresen letettem a motorra is a vizsgámat, úgyhogy tényleg filmes élmény lesz berobogni két kerékben Miskolcra.

Már nincs sok hátra, talán két hét, és kezdődik az én vakációm. A miskolci vakációm.

Már csak annyi dolgom maradt, pótoljam a motoros sisakomat, ugyanis az előzővel nem bántam túl óvatosan. Mindenhez odacsaptam, leejtettem, és nem megfelelő rongyokkal tisztogattam.

Ennek aztán az lett az eredménye, hogy alig láttam már ki rajta. Így pedig nem vállalhatok be egy ekkora utazást.

Úgyhogy kéthetem maradt utánanézni a bukósisak akcióknak.

Találtam is egy honlapot, ahol alig akartam hinni a szememnek, de: ha megadod a keresztneved és az e-mail címedet, nem vicc, kapsz egy ötezer forintos vásárlási kupont, amit bukósisak vásárlásához használhatsz fel.

A derült égből pottyant elém ez a honlap, csak erre volt szükségem.

Ráadásul a többi részén leírják azt is, hogyan kell választani megfelelő sisakot, hogyan kell tisztogatni, tárolni, hogy ne járjak úgy, mint az előzővel. Lássuk be, rám fért, hogy végre eligazítson egy ilyen weblap, mert tényleg baromi keveset tudtam mindezekről.

Minden motorosnak kötelező volna átolvasni. Nagyon hasznos.

Nem beszélve a bukósisak akciókról.

Már csak két hét. Számolom a napokat, órákat, perceket. Imádom Miskolcot. Remélem ő is visszavár engem.