Hatalmas túrát eszeltünk ki a családommal. Kitaláltuk, hogy mi lenne, ha végiglátogatnánk az ország összes állatkertjét, vadasparkját, vagy más, állatokkal foglalkozó létesítményét. Rövid gondolkodás után igent mondtunk a nagy kihívásra, így feleségem, Bia, és két gyermekünk, Ádi és Panka hatalmas lelkesedésétől övezve indultunk el, hogy beutazzuk Budapestet, Nyíregyházát, Veszprémet, és még számos más olyan várost, ahol megtalálhatjuk az állatokkal kapcsolatos számításainkat. Ilyen hely volt többek között még Miskolc is, ahol szintén található egy fantasztikusan jó állatkert. Természetesen mondanom sem kell, hogy remekül éreztük magunkat, annyira, hogy végül úgy döntöttünk, nem utazunk egyből tovább, hanem egy kicsit megszállunk a környéken.

Az apartmant, amelyet végül választottunk, a tulajdonos adott át nekünk. Nagyon szimpatikus fickó volt (Sándornak hívták), és látszott rajta, hogy fantasztikusan gondját viseli szeretett lakásának. Minden tiszta volt, rendezett… Egy különleges dolog tűnt fel még ezen kívül, hogy nagyon meleg volt a talpunk alatt. Megkérdeztem Sándortól, hogy ez minek köszönhető.

– Ó, ez bizony az elektromos fűtőszőnyeg miatt van így. – mondta Sándor. – Tavaly szereltettük be. Életem legjobb döntése volt. – folytatta a férfi lelkendezve.

És innentől kezdve még hosszan mesélt. Elmondta, hogy az Elektromos Fűtés KFT-t bízta meg az elektromos fűtőszőnyeg betelepítésével, és ők egyáltalán nem vallottak kudarcot ebben a feladatban. Sőt, Sándor elmondása szerint, olyan igényes munkát végeztek, amihez foghatót ő már nagyon rég nem látott, pedig hát azért bizony ő már megtapasztalt ezt és azt élete során.

Teljes mértékben egyetértettem vele. Mint az utána is kiderült, hihetetlenül komfortos érzetet biztosított az elektromos padlófűtés a családnak. Nemcsak a gyerekeim voltak tőle felszabadultak, de feleségem, Bia is boldogan dobta le a zokniját, hogy mezítláb élvezhesse tovább a meleg padló előnyeit.

Bár nem voltunk sokat Sándor lakásában (1 éjszakát aludtunk csak ott, aztán mentünk tovább Nyíregyházára), ez a kiváló nap mindenképp olyan lesz, ami még sokáig marad kellemes esemény a családi emlékezetben. És miközben végignéztem a családomon, eszembe jutott, hogy mi lenne, ha valamikor mi utánanéznénk jobban ennek az elektromos fűtőszőnyegnek… Valahogy azt érzem, mi is nagy hasznát tudjuk még majd egyszer neki venni.