Imádok utazni. Amit viszont a legjobban imádok, az motorral utazni.

Az idén elhatároztam, hogy beutazom az egész országot. Csak én és a motorom. Alaposan meg kellett tervezni ezt a túrát, hiszen nem kevés helyet szerettem volna meglátogatni, ráadásul a munkám miatt nem is érek rá minden nap, csak hétvégenként. És akkor még nem is töltöttem időt sem a családommal, sem a barátaimmal.

Év eleje óta voltam már Nyíregyházán, Sopronban, Kaposváron és most legutóbb Miskolcon. Mind a négy út fantasztikusan telt. Nem csak az utazásnak az élménye volt csodálatos, hanem ott lenni ezekben a városokban is. Tapasztalataim szerint a városlakók szívesen fogadják a vendégeket. Sok kíváncsi szempárra akadtam az utóbbi időben utam során, amikor elmesélte, hogy mik a terveim erre az évre. A legtöbb embernek az volt a véleménye, hogy kevés ember merne belevágni egy ilyen útba. Számomra pedig ez volt furcsa, végül is csak az ország határain belül tervezek utazgatni. Még. Tény, hogy ha ez a túra jól sikerül, akkor idővel szeretném bevenni Európát is, de ez még messze van.

A sok jó élmény mellett azonban volt már pár kellemetlen is. Ilyen például az, amikor esőben kell vezetni. Nem elég, hogy szembecsap az eső, fúj a szél, de még azzal is szembesülnöd kell, hogy milyen lenézően vagy éppenséggel sajnálkozóan néznek vissza rád az emberek kényelmes autójukból. De semmi baj, mindig erőt ad, hogy ők nem tudják milyen jó érzés motorosnak lenni. És én ezzel is erősebb vagyok, hiszen én még ezeket az akadályokat is sikeresen átvészelem.

Az utóbbi rossz élményem azonban nem az esőhöz köthető, hanem a motoros bukósisakomhoz. Nagyon fáradtan értem be Miskolcra, ugyanakkor nagyon szerettem volna még aznap este kicsit kimozdulni a városba. Miután bejelentkeztem a szállásomra, még ki sem pakoltam és indultam is tovább. Talán már reflexszerűen ragadtam meg a bukósisakomat és indultam el egy kellemes esti sétára. Észre sem vettem, hogy a kezemben tartom sisakomat úgy, hogy közben a motoromat a szálloda parkolójában hagytam. Besétáltam az egyik szórakozóhelyre. Gondoltam megiszom ott valamit, mielőtt álomra hajtanám a fejem. Mellesleg ilyenkor mindig meg szoktam érdeklődni az ott tartózkodó emberektől, hogy mit érdemes megnézni a városban. A bukósisakomat pedig letettem a mellettem levő székre. Az este folyamán megismerkedtem egy nagyon segítőkész és jó fej sráccal, akitől mindenféle útbaigazítást kaptam, illetve nagyon jól és könnyedén lehetett vele beszélgetni az élet dolgairól. Csak úgy szaladt az idő a társaságában. Még elmúlt éjfél, mikor visszaindultam szállodai szobámba.

Reggel, amikor útnak akartam indulni meglepődve eszméltem rá, hogy nem találom a bukósisakomat, pedig úgy emlékeztem, hogy az ágyam mellé tettem. Hosszas gondolkodás után eszembe jutott, hogy magammal vittem a bárba. Gyorsan visszasiettem esti szórakozásom helyszínére, ahol szomorúan közölték, hogy nem láttak semmilyen bukósisakot, nemhogy az enyémet. Ez baj, gondoltam magamban, nagyon nagy baj. Hiszen e nélkül még csak haza sem indulhatok. Gondolkodtam mit is tegyek. Visszamentem a szállodába, rácsatlakoztam a wifi hálózatra és beírtam a keresőbe, hogy motoros bukósisakok. Nem is telt olyan sok időbe, mire rátaláltam a számomra megfelelő darabra. A barátaim is sokat emlegették már ezt az oldalt, eddig csak is jókat hallottam róla, szóval úgy gondoltam érdemes lesz őket választanom. A számos választék közül megtaláltam a számomra legideálisabbat. Ez egy felnyitható sisak. Sokkal jobban szeretem az ilyet, mint a nyitottat, mivel sokkal több mindentől megvéd. Nyáron például a bogaraktól, ilyenkor télen pedig magától a hidegtől, sokkal jobb, mintha az arcomat telibe kapná a szél, vagy esetleg a hó. Ugyanakkor szeretem a sportos kinézetű darabokat. Fantasztikus, hogy ezen az oldalon végre rátaláltam arra, ami a kettőt ötvözi. Mikor az ember már olyan régóta motorozik, mint én megtanulja, hogy pontosan mire is kell odafigyelnie vásárláskor. Tudja mik azok a paraméterek, amiket nagyon jó, ha az ember megnéz. Volt lehetőségem, hogy több darabot is összehasonlítsak, így végül, bár kicsit sok időbe telt, de meghoztam a döntést. Szerencsére tudtam a méretemet is, így már bele is akartam tenni a kosárba, hogy megrendeljem, de előtte azért megkérdeztem a recepción, hogy baj lenne, ha ide rendelnék magamnak egy csomagot. Azt mondták, hogy semmi gond, csak nyugodtan. Majd ők értesítenek, ha megjött várva várt csomagom. Ettől kezdve semmi sem tarthatott tovább vissza, lerendeltem ezt a csodás darabot.

Így már könnyedén indulhattam el felfedezni a város nyújtotta csodákat. Elképesztően jó hangulata van Miskolcnak. Aki teheti, az látogasson el ide. Érdemes megnézni a Diósgyőri várat, illetve a színházba is nagyon jó előadások láthatóak.

Éppen időben meg is érkezett a rendelésem. Egy fekete sisak, piros csíkokkal. Pont olyan, ami megy a motoromhoz. Sokkal jobban illik hozzá, mint a régi. Ráadásul kényelmesebb is.

Így már biztonságban, épen haza érkeztem Budapestre. Most tartok két hét szünetet, aztán irány Pécs. Már alig várom, nem is tudom, hogy fog eltelni ez a két hét túrázás nélkül, de valahogyan kibírom.